Cjenik

TALARIA CJENIK
POSREDNIČKIH PROVIZIJA ZA OBAVLJENO POSREDOVANJE

prilikom kupoprodaje, zamjene, zakupa i najma nekretnina
Cijene agencijskih usluga su u skladu sa zakonom i cjenikom Hrvatske gospodarske komore.

1. POSREDOVANJE PRI ZAKUPU I NAJMU

Provizija se naplaćuje i izražava u postocima od jedne mjesečne najamnine i naplaćuje se prema obje Ugovorne strane u jednakim iznosima. PDV nije uključen u cijenu te se obračunava zasebno.

IZNAJMLJIVANJE I DAVANJE U ZAKUP
provizija od najmodavca ili zakupodavca izražena je u postotku od jedne mjesečne najamnine/zakupnine

75 % minimalno + PDV
100 % za najam ili zakup trajanja od 12 do 59 mjeseci + PDV
150 % minimalno za najam ili zakup trajanja od 60 mjeseci i više + PDV
Navedena naknada predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od najmoprimca/zakupoprimca nekretnine. 

UNAJMLJIVANJE I UZIMANJE U ZAKUP
provizija od najmoprimca ili zakupoprimca izražena je u postotku od jedne mjesečne najamnine/ zakupnine

75 % minimalno + PDV
100 % za najam ili zakup trajanja od 12 do 59 mjeseci + PDV
150 % minimalno za najam ili zakup trajanja od 60 mjeseci i više + PDV
Navedena naknada predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od najmodavca/zakupodavca nekretnine. 

2. POSREDOVANJE PRI KUPOPRODAJI

Provizija se naplaćuje u postocima od ukupnog postignutog iznosa kupoprodajne cijene. Najviša ukupna provizija iznosi 6 % a najniža ukupna provizija iznosi 4 %. PDV nije uključen u cijenu te se obračunava zasebno.

PRODAJA
provizija za prodavatelja nekretnine za posredovanje u prodaji:
2 – 4 % od konačne kupoprodajne cijene + PDV; ali ne manje od 7.000,00 kn; koji iznos predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od kupca nekretnine.

KUPNJA
provizija za kupca nekretnine za posredovanje u kupnji:
2 – 4 % od konačne kupoprodajne cijene + PDV; ali ne manje od 7.000,00 kn; koji iznos predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od prodavatelja nekretnine.

ZAMJENA
Prilikom zamjene nekretnine provizija se naplaćuje od svake ugovorne strane u zamjeni, a postotak se računa od konačno dogovorene vrijednosti nekretnine, koju je strana stekla zamjenom u iznosu od 2 - 4 %  od konačne dogovorene vrijednosti nekretnine + PDV, za svaku ugovornu stranu.

 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »