Uvjeti poslovanja

AGENCIJA ZA NEKRETNINE TALARIA d.o.o. ( dalje u tekstu: Talaria) je ovlašteno trgovačko društvo koja ispunjava uvjete za obavljanje posredovanja u prometu nekretninama, te je upisano u Registar posrednika u prometu nekretnina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. 

Talaria je agencija specijalizirana za posredovanje u najmu luksuznih vila, kuća i stanova te zakupu poslovnih prostora u Zagrebu.

Općim uvjetima poslovanja Talarie uređuje se poslovni odnos s fizičkom ili pravnom osobom koja Talariji daje nalog ili sklapa ugovor o posredovanju. Opći uvjeti su sastavni dio ugovora o posredovanju, te sklapanjem Ugovora o posredovanju nalogodavac potvrđuje da je upoznat i suglasan s odredbama uvjeta poslovanja posrednika.

Fizička ili pravna osoba koja Talariji daje nalog o posredovanju, sklapa s Talarijom  ugovor o posredovanju:

- kada najmodavac/zakupodavac zatraži od Talaria da ga dovede u vezu s najmoprimcem/zakupnikom koja bi s njim pregovarala o sklapanju ugovora o najmu/zakupu nekretnine ili da posreduje u pronalaženju odgovarajućeg najmoprimca/zakupnika za njegovu nekretninu
- kada najmoprimac/zakupnik zatraži od Talarie da ga dovede u vezu s najmodavcem/zakupodavcem nekretnine ili da posreduje u pronalaženju odgovarajuće nekretnine za najam/zakup

obveze Talarije su:
- izvršiti uvid u isprave kojima se dokazuje vlasništvo ili drugo stvarno pravo na predmetnoj nekretnini
- prezentirati predmetne nekretnine
- voditi pregovore neophodne za postizanje dogovora za najam/zakup predmetne nekretnine
- ishoditi izradu prijedloga ugovora o najmu/zakupu
- prisustvovati primopredaji nekretnine kojom prilikom se sastavlja zapisnik o primopredaji


Posrednička naknada se plaća prilikom potpisivanja ugovora o najmu/zakupu.

IZNAJMLJIVANJE I DAVANJE U ZAKUP – provizija od najmodavca i zakupodavca 100 % mjesečne najamnine/zakupnine + PDV (za najam ili zakup trajanja od 1 godine ili više)
Navedena naknada od 100% mjesečne najamnine/zakupnine predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od najmoprimca/zakupnika nekretnine.

UNAJMLJIVANJE I UZIMANJE U ZAKUP – provizija od najmoprimca i zakupnika 100 % mjesečne najamnine/zakupnine + PDV (za najam ili zakup trajanja od 1 godine ili više)
Navedena naknada predstavlja polovinu ukupne provizije, dok je druga polovina provizije isključivo naplativa od najmodavca/zakupodavca nekretnine. 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »