SJAJNO ADAPTIRANA STARA KURIJA.

SJAJNO ADAPTIRANA STARA KURIJA.

Samobor ... jedinstvena ponuda na tržištu

  • ID-560
  • 10 soba/e
  • 1035 m²
  • 1 800 000 €

Ova kurija bila je bila u vlasništvu slavnog hrvatskog književnika, povjesničara te osnivača i prvog predsjednika Jugoslavenskog olimpijskog odbora; Franje Bučara. Arhitekt vile nije poznat, no zna se da ju je dao izgraditi samoborski gradonačelnik Ljudevit Šmidhen oko 1880-ih te je pozvao slavnog hortikulturista, Ignatza Zistlera da tamo živi i formira samoborske parkove i perivoje. S modernom rekonstrukcijom kurije ( BRP 684 m2 (NKP 570 m2) te izgradnjom novog gospodarskog objekta (BRP 557 m2 (NKP 464 m2) započelo se 1996. Novoobnovljeni i novoizgrađeni objekti stavljeni su u funkciju 2008. godine. Na imanju od 7319 metara četvornih danas imamo 2 moderna, funkcionalna objekta, s 2 kolna ulaza i parkiralištem za dvadesetak automobila. Vila je obiteljsko gnijezdo, s modernim i funkcionalnim konceptom raskošnog stanovanja. Uz male kozmetičke zahvate i opremanje interijera vila može postati idilično obiteljsko imanje.

Ova prekrasno adaptirana stara kurija smještena je na uzvišenom ali ravnom zemljištu; na samo 2 km od centra Samobora i 2 km od autoputa prema Sloveniji ili Zagrebu. Cijelo zemljište je uređeno horikulturnim projektom i zasađeno raznovrsnim biljem.  

KURIJA
Glavni ulaz je na nivou prizemlja a sve etaže su povezane centralnim reprezentativnim kružnim stubištem. Podrum NKP 204,95 m2: velika sala za druženje ( s zasebnim ulazom), vinski podrum/konoba, fitness, wellness s hidromasažnom kadom, finska sauna, garderoba. gospodarske prostorije, ostava, praonica, 2 sanitarna čvora. Prizemlje NKP 198,88 m2: glavni ulaz/lobby, centralno spiralno stubište, 4 velike salonske soba (između 22 i 34 m2), garderoba, kuhinja sa spremištem te 2 sanitarna čvora. Kat NKP 166,32 m2:gornja etaža sadrži master bedroom sa garderobom i velikom kupaonom, 2 dodatne spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonom i izlazom na balkon, ostava.

GOSPODARSKA ZGRADA
Podrum NKP 172,82 m2: velika spremišta. Prizemlje NKP 146,41 m2: 4 garažna mjesta, sanitarni čvor, ostava i kotlovnica za cijeli objekt. Kat NKP 145,53 m2: 2 potpuno uređena stana; veliki stan (cca 130 m2) sa divnim pogledom na cijelo imanje i mali stan (cca 30 m2). Stanovi su međusobno spojeni tako da mogu funkcionirati i kao jedan (sveukupno 3 kupaonice, 2 boravka, 3 sobe, 2 čajne kuhinje)

AGENCIJSKA PROVIZIJA 2% OD KUPOPRODAJNE CIJENE+PDV

Novoobnovljena kurija u blizini Zagreba

Od petnaestak samoborskih kurija i manjih dvoraca vila Atrium je jedna od rijetko uređenih. Bila je bila u vlasništvu slavnog hrvatskog književnika, povjesničara te osnivača i prvog predsjedniku Jugoslavenskog olimpijskog odbora Franje Bučara.
Arhitekt vile Atrium nije poznat, no zna se da ju je dao izgraditi samoborski gradonačelnik Ljudevit Šmidhen oko 1880-ih te je pozvao slavnog hortikulturista, Ignatza Zistlera da tamo živi i formira samoborske parkove i perivoje.
S modernom rekonstrukcijom kurije započelo se 1996, isto kada se i na starim gospodarskim objektima počeo graditi novi objekt.
Novoobnovljeni i novoizgrađeni objekti stavljeni su u funkciju 2008. godine.

Na imanju od 7319 metara četvornih danas imamo dva moderna, funkcionalna objekta, s dva kolna ulaza, i parkiralištem za dvadesetak automobila.

Vila Atrium je obiteljsko gnijezdo, s modernim i funkcionalnim konceptom raskošnog stanovanja.
Ulazna etaža sastoji se od četiri velike prozračne salonske sobe, kuhinje sa spremištem i dva sanitarna čvora. Gornja etaža sadrži master bedroom sa garderobom i kupaonicom, dvije dodatne spavaće sobe, svaka sa izlazom na balkon, te kupaonice.
U podrumu su se, osim tehničke sobe, praonice i popratnih prostorija nalaze i vinski podrum, konoba, wellness s hidromasažnom kadom i velikom finskom saunom te dodatna dva sanitarna čvora.

U prizemlju gospodarske zgrade nalazi se garaže i spremišta, a na katu dva stana, jedan veći od 100 metara četvornih iz kojeg se pruža prekrasan pogled na vilu Atrium i imanje, s dnevnim boravkom, kuhinjom i dvije spavaće sobe s kupaonicom, te jedan manji, jednosoban od 30 metara četvornih Postoji mogućnost povezivanja stanova.

Uz male kozmetičke zahvate i opremanje interijera vila Atrium može postati idilično obiteljsko imanje.

Slične ponude

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »